Notice: Undefined variable: expire in /var/www/sites/mobile.gvmedia.nl/html/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /var/www/sites/mobile.gvmedia.nl/html/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /var/www/sites/mobile.gvmedia.nl/html/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /var/www/sites/mobile.gvmedia.nl/html/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /var/www/sites/mobile.gvmedia.nl/html/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /var/www/sites/mobile.gvmedia.nl/html/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /var/www/sites/mobile.gvmedia.nl/html/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /var/www/sites/mobile.gvmedia.nl/html/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /var/www/sites/mobile.gvmedia.nl/html/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /var/www/sites/mobile.gvmedia.nl/html/system/library/template.php on line 9Notice: Undefined variable: expire in /var/www/sites/mobile.gvmedia.nl/html/system/library/template.php on line 9
Afspraken, goede voornemens, samenwerking: het zijn zaken die eigenlijk vanzelfsprekend zijn voor een goed functionerend bedrijfs- en priv‚leven. Jammer alleen dat ze door mensen moeten worden uitgevoerd?!
Waarom doen mensen niet wat ze hebben afgesproken, wat ze zich hebben voorgenomen? Waarom is samenwerken zo moeilijk?

De antwoorden op deze vragen hebben alles te maken met onszelf: we organiseren onze eigen mislukkingen. We d‚nken echter dat het aan anderen ligt. Zelden begrijpen we dat wij zelf onze eigen conflicten cre‰ren. Natuurlijk, dat je overspannen raakt is erg. Dat overkomt je zomaar. Of??

Kan een boek de oplossing brengen voor bovenstaande problematiek? Dit boek kan dat wel en niet. Wil jij de leider zijn op wie anderen zitten te wachten? Dan wel! Ben jij de consument die afwacht wat een ander voor jou doet? Dan niet!

Dit boek laat je onderzoeken wat voor jouw leven van belang is, laat je zien hoe je je bewuster kunt worden van jouw drijfveren en je gedrag en geeft je handvatten om zelf aan het stuur van jouw leven te gaan staan.

Ik ga je hier niet vertellen wat een geweldig boek dit is. Je leest al zoveel geweldigs op al die achterflappen van al die boeken die je in handen hebt gehad...
Lees het boek maar gewoon. Grijp het stuur van jouw leven. Nu!

Derk

Recensie(s)

NBD|Biblion recensie
Hoe voorkom je (al of niet in het kader van leidinggeven) zaken als overgewicht, burn-out, overspanning en eilandvorming met 'verongelijkte lotgenoten'? Je raakt in een dergelijke onbelans als je geneigd bent in conflictsituaties jezelf te misleiden, je eigen waarheid te blijven aanhouden en niet te vechten, maar te vluchten of te verstarren. De weg naar succes leidt langs doelbepaling, identificatie van hindernissen, doeltreffend communiceren (onder miskenning van het nut van gesprekstechniek) en je verdiepen in je communicatiepartners. Op het (niet gemarkeerde) eindpunt vindt de lezer zichzelf als een 'ondernemer van het eigen territorium'. De benadering is eerder aanstippend dan uitdiepend en vooral aansporend. Met opdrachten, oefeningen (met invulruimte), cases, anekdotes, geen register, geen tips voor verder lezen, nauwelijks literatuurverwijzing. Concurrerende publicaties benadrukken vaak andere succesaspecten zoals planning en creativiteit. De bedoeling van dit stappenplan voor zelfbepaling is om zoveel mogelijk te voorkomen dat je een situatie die je niet leuk vindt, ook nog eens niet kunt beinvloeden.

(NBD|Biblion recensie, Drs. J.P. Bringman)

 

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren

De beste stuurlui doen het zo

  • Merk: Derk de Kloet
  • Model: 9789055992508
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 19,41€

  • Excl. BTW: 16,04€
  • Prijs in spaarpunten: 20